Dit huis is echt een aanrader, met een groep vrienden maar ook voor gezinnen! Ik ben hier zelf met 7 meiden geweest, ieder een eigen kamer en alles helemaal verzorgd. Overdag lekker in de grote tuin op de lig bedden gelegen, genoten van het zwembad, of in het dorp geluncht.

Maison La Copine

Midden in de Provence ligt La Copine, een 17e eeuwse oude Mas op een perceel van 2ha grond, midden tussen de wijnranken.

Bij aankomst krijg je direct het gevoel van vrijheid en rust, maar daar blijft het niet bij! Het huis biedt ruimte aan een gezelschap tot maximaal 12 personen.

Door de aanwezigheid van de Annex (gastenverblijf) kan dit aantal ook aanzienlijk kleiner zijn zonder dat dit ten koste gaat van de intimiteit. Het huis biedt verscheidene faciliteiten variërend van een zwembad van 75M2 (12 x 6,5 meter) tot een biljart kamer.

pointer

GIGONDAS

Gigondas is een idyllische dorpje en bied een mooi uitzicht over de wijn-, olijf- en lavendelvelden. Voor krachtige rode wijnen zit je hier aan het goede adres.

pointer

CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE

In deze Franse wijnstreek worden voornamelijk complexe rode wijnen geproduceerd en wordt vergeleken met de kwaliteit van Bourgogne wijnen. Als echte wijnliefhebber kun je deze plaats niet overslaan.

pointer

VACQUEYRAS

De wijnen uit Vacqueyras zijn doorgaans wat verfijnder en delicater. Heerlijke fruitige rosé en witte wijnen vind je hier.

pointer

BEAUMES-LE-VENISE

Deze wijngaard is een echte aanrader voor dessertwijn liefhebbers. Het gebruik van de Muskaatdruif uit zich in de zoete witte wijnen.

pointer

MONT VENTOUX

Deze machtige berg wordt ook wel de Reus van de Provence genoemd. Dankzij de Tour de France is de berg zeer in trek bij fietsers en andere sporters. U kunt met de auto ook de top bereiken en genieten op diverse plekken van het uitzicht.

pointer

VAISON-LA-ROMAINE

Vaison La Romaine is het grootste dorp in de omgeving en biedt het gehele jaar door allerlei activiteiten en festiviteiten. Het dorp ligt op 10 minuten rijden vanaf La Copine.

pointer

CARPENTRAS

Carpentras is het bezoeken waard. Genoeg bezienswaardigheden, talloze leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Voor de truffel liefhebber: in de wintermaanden is er elke vrijdagochtend een truffelmarkt.

pointer

LA COPINE

Een 17de eeuwse oude mas gelegen tussen de wijnranken.

Gelegen aan de voet van de Mont Ventoux is het huis uitermate geschikt als vakantie verblijf voor het hele gezin. De sportieve mens kan ‘s ochtends (proberen) de top van de Mont Ventoux te bereiken op een wielrennersfiets terwijl een ander de vrijwel dagelijks aanwezige marktjes in de omgeving kan bezoeken. Proeven van de heerlijke wijn in de Grand Cru van de Provence; Chateau Neuf du Pape en ‘s middags een terrasje pikken in een van de vele naburige dorpjes mogen uiteraard aan een bezoek aan La Copine niet ontbreken.

‘s Avonds kunt u lekker barbecuen op het terras en de vuurkorf opstoken om vervolgens te genieten van de mooiste sterrenhemel van Europa! Ook voor die gene die er ‘s avonds nog even op uit wil voor een drankje en een dansje is een bezoek aan La Copine zeker de moeite waard!